وبلاگ

وظایف کوچینگ

 کار یک کوچ این است که به شما در مورد طراحی چشم اندازی برای کسب و کارتان، کمک کند. این چشم انداز ها با ارزش های شما و اهدافی که برای زندگی خود تا کنون داشته اید هماهنگ هستند. کوچ با در دست داشتن این جنبه از چشم انداز راهنمایی، پشتیبانی و مسئولیت پذیری لازم برای تعیین و حرکت در اهداف را در اختیار تان قرار می دهد و به شما این امکان را می دهد که بیزینس و تجارت شما را از جایی که در واقعیت است به جایی که می خواهید ببرید.

ما در این مقاله قصد داریم برخی از مهمترین وظایف یک کوچ را مرور کنیم.

از جمله وظایف یک بیزنس کوچ،به قرار زیر است:

تشکیل جلسه های انفرادی

 اولین کار کوچ تحلیل کسب و کار، شخصیت و نیروهای سازمان شماست. و بعد تحلیل استراتژی برای رسیدن به وضعیت مطلوب شماست تا در نهایت با سیستم سازی کسب و کار شما، کسب و کارتان برای شما به صورت خودکار کار کند.به همین دلیل از اولین وظایف بیزینس کوچ، تنظیم جلسات به صورت تکی است. در جلساتی که به صورت تک به تک صورت می‌گیرد، فرد ابتدا درباره مشکلات کسب و کار خود و همچنین شکل اداره و مدیریت آن را با مربی در میان می‌گذارد. مربی نیز با خصوصیات رفتاری فرد را در نظر می‌گیرد؛ سپس شرایط کسب و کار فرد را بررسی کرده و برای رسیدن به نقطه مطلوب اقدامات و راهنمایی‌های لازم را ارائه می‎‌دهد.ممکن است جلسات به جای اینکه حضوری و رودرو برگزار شود، به صورت تماس تصویری یا صوتی انجام شود.

تشکیل جلسه های گروهی

 در جلسات گروهی، مربی کوچ با چند نفر به شکل گروهی جلسه تشکیل می‌دهد و این جلسه نیز می‌تواند بصورت حضوری یا مجازی باشد. در این جلسات مربی پیگیر مواردی است که به افراد در جلسه تکی گفته شده است تا انها جهت رفع نواقص و پیشرفت خودشان انجام دهند. افراد یک به یک موارد انجام داده شده تسلط خودشان را با مربی در میان می‌گذارند و مربی هم توضیحات و راهنمایی‌های لازم را برای شخص بازگو می کند.

ممکن است در این نوع جلسه ها افرادی باشند که به کندی مراحل مورد نیاز برای پیشرفت کسب و کارشان را سپری بکنند. و ممکن است باعث شود بقیه افراد موجود در گروه نکات آموزشی مفید وقابل توجهی از یکدیگر یاد بگیرند یا حتی ایده بگیرند.

برنامه ریزی کردن

برنامه ریزی جزء لاینفک در هرکاری است. مربی کسب و کار باید برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به شما ارائه دهد. در این رویکرد، بیزنیس کوچ و شما در کنار یکدیگر نشسته و برای کوتاه مدت یا بازه های  زمانی طولانی تر برنامه ریزی کنید. بر اساس این برنامه ریزی کارهایی که مشخص شده است را انجام دهید. بدون برنامه ریزی، مربی‌‌شما نمی‌داند که دقیقا باید روی چه چیزهایی متمرکز شوید و کار کنید.

همچنین لازم است پنج نکته مهم قبل از شروع کسب و کار را بدانید:

ابزار

برنامه ‌ای که از طرف بیزینس کوچ در اختیارتان قرار می گیرد باید به شکلی باشد که با ابزارهایی که در اختیار شما قرار می‌دهد آن را به آسانی اجرا و عملی کنید.از وظایف دیگر بیزینس کوچ، ارائه یک برنامه خوب به شما است. این برنامه ابزارهایی را به شما می‌دهد تا پیش‌بینی‌تان را به‌سرعت ایجاد کنید، نه اینکه مجبور باشید نحوه انجام آن را از ابتدا یاد بگیرید. ممکن است به نوعی چک لیست نیاز داشته باشید که به شما کمک کند تا دریابید که چه چیزی را در کسب و کار خود سیستم کنید. این ابزارها بسته به نوع کسب و کار شما و یا بر اساس شخصیت و نوع روحیه مدیریتی شما متفاوت باشد.

قالب ها

 برنامه های کوچینگ کسب و کار علاوه بر ابزارها باید قالب هایی نیز ارائه دهند. بسیاری از چیزهایی که در یک کسب و کار خاص اتفاق می‌افتد، در نهایت تقریباً در هر کسب و کاری می تواند اتفاق بیفتد و خواهد بود. اهمیتی ندارد در چه نوع صنعتی هستید، متوجه خواهید شد که شباهت های زیادی در هر کسب و کار وجود دارد.

اینها همه چیزهایی هستند که می توان آنها را به قالب تبدیل کرد، تنها چیزی که باید تغییر دهید نام ها و چند کلمه اینجا و آنجا است. این به شما چیزی می دهد که در کسب و کار شما بسیار موثر است. هر برنامه کوچینگ خوب باید الگوهای خوبی را داشته باشد.

انجمن

یکی از فواید کوچینگ گروهی که در ابتدای بحث به آن اشاره کردیم این بود که شما در گروهی از افراد قرار می‌گیرید و ممکن است اطلاعات و نکات مثبتی از آن دریافت کنید. هر برنامه کوچینگ خوب دارای نوعی جامعه است که شامل همه مشتریانی است که کسب و کار یا سازمان با آنها کار می کند. هرچه مشتریان بیشتری داشته باشند، جامعه وسیع تر و بهتر خواهد شد. این احتمال وجود دارد که مشتریانی وجود داشته باشند که بتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید، انجمن‌هایی ایجاد کرده و با آنها ارتباط برقرار کنید. این انجمن می تواند یک جامعه آنلاین مانند یک گروه وانس اپ یا یک گروه خصوصی در برخی از نرم افزارهای آنلاین باشد. اما دریافت گروه های آفلاین و غیرحضوری نیز بسیار خوب است.

نتایج حاکی از آن است که خیلی از افراد از روابطی که در رویدادهای زنده ایجاد کرده اند، نتایج خیلی خوبی به دست آورده اند.

سخن آخر

 مربی کسب و کار خوب همواره به شما درباره این که چه کاری را انجام دهید، مشاوره نمی دهد. او کسی است که توانایی تشخیص مسائل ویژه و سیستماتیک در بیزینس شما را دارد و می‌داند که برای رسیدن به نتایج واقعی شما باید راه‌حل‌ها را خودتان اعمال کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *