وبلاگ

بازاریابی برونگرا

بازاریابی برونگرا (Outbound Marketing) همان بازاریابی سنتی است که کسب‌وکارها با روش‌های مختلف به دنبال مشتریان می‌روند، به آن‌ها پیام می‌دهند یا تلفن می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند که از محصولاتشان خرید کنند.

در بازاریابی برونگرا محصولات یا خدمات هر شرکت بسیار سریع بین دهان‌ها می‌چرخند و معروف می‌شوند. برای مثال تبلیغ تلویزیونی محصولات عالیس را در نظر بگیرید که با استفاده از شعر و جذابیت بصری و داستان‌سرایی توانسته است به نقل محافل و مجامع مختلف تبدیل شود.بازاریابی برونگرا  زمانی است که شرکت‌ها برای آشنا کردن مخاطبشان با محصولات و خدمات خود، از شرکت بیرون می‌روند و محصولاتشان را در بیرون از کسب‌وکار خود عرضه می‌کنند.

آیا بازاریابی برونگرایی در شرایط کنونی، کارایی دارد؟

با وجود گسترش روزانه استفاده از اینترنت و فضای مجازی و تکنولوژی‌های پیشرفته به نظر می‌رسد که استفاده از استراتژی‌های بازاریابی برونگرا هر روز رو به افول می‌روند. چراکه استفاده از اینترنت به طور گسترده‌ای بر زندگی همه افراد تاثیر گذاشته است و باعث شده است تا همه افراد برای رفع نیاز خود در حال جستجوی آنلاین باشند.با این‌حال هنوز هم بسیاری از کسب‌وکارها ترجیح می‌دهند بیشترین سهم سرمایه خود را روی بازاریابی برونگرا سرمایه‌گذاری کنند. البته گاهی چاره‌ای هم وجود ندارد و باید با روش‌های مستقیم و به صورت برونگرا بازاریابی کنید.

شرکت‌ها و کسب‌وکارهایی که می‌خواهند آوازه‌ای برای خود بسازند و نام خود را میان رقیبان بر سر زبان‌ها بیاندازند، با توجه به هدف بازاریابی برونگرا که همان ایجاد مشتری بالقوه برای کسب‌وکارهاست، ترجیح می‌دهند از این نوع استراتژی برای پیش‌برد اهدافشان استفاده کنند.

با این‌حال به دو دلیل روش‌های بازاریابی برونگرا هر روز بیشتر در حال منسوخ شدن هستند:

اول این‌که راه‌های مقابله و رد کردن این روش‌ها بیشتر و بیشتر شده‌اند مثلا افراد با دیدن پیامک تبلیغاتی بلافاصله آن سرشماره را حذف و مسدود می‌کنند. یا بروشورهای تبلیغاتی را بی درنگ دور می‌اندازند.

دوم این‌که جستجوی اینترنتی بسیاری از کارها را راحت‌‌‌تر و کم‌هزینه‌تر کرده است. افراد ترجیح می‌دهند به جای شرکت در یک سمینار یا یک کارگاه، در اینترنت جستجو کنند یا کلاس آنلاین شرکت کنند. با وجود تمام معایب و مزایای بازاریابی برونگرا به نظر می‌رسد که بسیاری از کسب‌‌وکارها باید به گونه‌ای عمل کنند که از هر دو نوع بازاریابی برونگرا و درونگرا در استراتژی‌های بازاریابیشان استفاده شود، چراکه بازاریابی درونگرا به کسب‌وکارها کمک می‌کند که به موتور سوخت کسب‌وکارتان سوخت‌رسانی کنند و مشتریان بالقوه جدیدی برای کسب‌وکارتان ایجاد کنند.

بازاریابی برونگرا بر این گروه از مشتریان اثر می‌گذارد:

هرچه سن مشتری بیش‌تر باشد، احتمال تأثیرگذاری بازاریابی برونگرا بر او بیش‌تر است، زیرا اغلب مشتریان مسن به این سبک از بازاریابی عادت دارند، با تبلیغات رادیویی و تلویزیونی مشکلی ندارند و حتی ممکن است هنگام تمایل به خرید، تبلیغات روزنامه‌ها و تراکِت‌ها را نیز بررسی کنند. هم‌چنین، بازاریابی درون‌گرا به طور معمول از طریق تکنولوژی‌هایی ارائه می‌شود که مصرف‌کنندگان مسن‌تر هنوز نمی‌توانند به‌آسانی درکشان کنند یا به آن‌ها اعتماد داشته‌باشند، ولی رسانه‌ای که در بازاریابی برونگرا از آن استفاده می‌شود، برای این افراد آشناتر به‌نظر می‌رسد.

هم‌چنین، بازاریابی برونگرا ثابت کرده‌است که در بازاریابی B2B یا تجارت به تجارت (Business to Business) و معامله‌ی کالاهای گران‌قیمت به طور ویژه‌ای مؤثر است. با این‌که ممکن است شرکت‌ها درباره‌ی سایرکسب‌وکارها در اینترنت تحقیق کنند، ولی در نهایت ترجیح می‌دهند که در ملاقات‌های رو در رو روابط شخصی‌ای را برقرار کنند یا در رویدادهای صنعتی و نمایشگاه‌های فروش شبکه‌ سازی کنند.

نتیجه‌گیری

در این مطلب توضیح دادیم بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing چیست و چه میزان کارآمد است.

بازاریابی برونگرا به معنای این است که شما به دنبال مشتری بروید،به جای این‌که شما به دنبال مشتری بروید بهتر نیست که مشتریان به دنبال شما و برندتان باشند؟ با اتخاذ استراتژی بازاریابی درونگرا در واقع انتخاب کرده‌اید که مشتریان شما را پیدا کنند و در جستجوی شما باشند.

برای این‌که از بازاریابی برونگرا به سمت بازاریابی درونگرا حرکت کنید کافیست یک وب‌سایت داشته باشید، روی موتورهای جستجو تمرکز کنید، در شبکه‌های اجتماعی فعال شوید و شروع به تولید محتوا و عرضه محصولاتتان در فضای مجازی بکنید.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *