به عنوان مدیر باید از دانش لازم برای مدیریت افراد برخوردار بوده و دائما در مسیر فراگیری آموزه های جدید در این حوزه باشید در این جا چند تکنیک مدیریت افراد را به تفکیک بیان می کنیم تا بتوانید به عنوان مدیر، فردی اثرگذار باشید.
برای انتقال آماده باشید.
انتقال از پست قبلی به پست مدیریت امکان دارد پریشانی و ناامیدی برایتان ایجاد کند. امکان دارد بهسرعت اتفاق نیفتد اما حتماً با این وضعیت مواجه خواهید شد. تمایل دیگران برای ارتباط و رفتار با همان سبک و سیاق گذشته یکی از چالشهای اصلی مدیران تازه کار است. این رفتارها زمانی مشکل سازتر هستند که بخواهید مخالفت خود را با ایده ای مطرح کنید یا بازخورد منفی را به یکی از همکاران منتقل کنید یا تذکری را به فردی ابلاغ کنید.
1)یک مشاور پیداکنید.
به دنبال یک مدیر باتجربه باشید و از او برای تطبیق هرچه بهتر با شرایط جدید راهنمایی بگیرید. چنین راه حلی علاوه بر تاثیر و اثرگذاری بالا می تواند اعتبار شمارا نزد مدیران بالادستی نیز بالا ببرد.
2 ) با مدیر منابع انسانی سازمان ارتباط برقرارکنید.
در صورتیکه به مدیریت یکی از بخشهای مجموعه های بزرگ رسیدید حتما به بخش منابع انسانی رفته و تقاضای منابع و کتابهای مدیریت منابع انسانی یا دورههای آموزشی منابع انسانی کنید. از طرفی، با تعامل با مدیر واحد منابع انسانی می توانید توصیه ها و راهکارهای اجرایی و اثرگذاری برای نقش مدیریتی خود به دست آورید.
3)- از عهده کارکنان بربیایید.
اگر افرادی که حالا مدیرشان هستید قبلاً همکارتان بودهاند، شاید به موقعیت جدید شما حسادت کنند. شما نمیتوانید مانع این وضعیت شوید، اما اگر ارتباط خوبی با آنها برقرارکنید، می توانید به مراتب مشکلاتتان را بهتر مدیریت میشوند. نباید اجازه دهید که همکاران قبلیتان از ارتباطات گذشته خود با شما سوءاستفاده کنند. برای مدیریت بهتر ، برنامههایتان را به کارمندان منتقل کرده و سعی کنید هرچه سریعتر چارچوبی برای روابطتان ایجادکنید.
اهداف را بشناسید
هدف گذاری یکی دیگر از تکنیک های مدیریت افراد است که به عنوان مدیر باید دقت و توجه ویژه ای به آن داشته باشید. آیا اهداف مجموعه کاری خود را به خوبی میشناید؟ آیا اهداف کاریتان را به خوبی اندازه گیری کردهاید؟ آیا برای افراد تیم تعیین کردهاید که هر ساعت، هرروز و هر هفته چهکارهایی را انجام بدهند؟ در مورد اهداف جدیدتان مثل بهره وری چطور؟ به عنوان مدیر باید همهچیز را یادداشت نمایید. مکتوب کردن امور اجرایی بر اساس اهداف میتواند بهعنوان یک چک لیست روزانه محسوب شود. این لیست شاید در طول زمان نیاز به تغییراتی نیسز داشته باشد. بعضی از برنامهها ثابتاند (مثل سطح خدمات) اما ممکن است اهداف دیگر بر مبنای استراتژیهای کسب و کار تغییر کنند.
افراد خودتان را بشناسید.
شناخت افراد تیم به معنی اطلاع از نام آنها نیست. به عنوان مدیر باید نقاط قوت و ضعف هر یک از اعضا را بشناسید. اینکه یک نفر بهسرعت کار میکند و ممکن است بسیاری از جزئیات را از قلم بیاندازد. یا ممکن است عضو دیگری بهطور کامل وظایفش را انجام دهد اما با اینحال از حجم زیاد کارش ناراضی است. ضروریست که همه کارمندان را با دقت بشناسید(خصوصا تیپ شخصیتی افراد) و از این اطلاعات برای توازن بهره وری تیم استفاده نمائید.
وظایف را با پرسنل مطابقت دهید.
از اطلاعاتی که در مرحله قبل جمع آوری کردهاید، برای ارتباط دادن افراد و وظایف کاریشان استفاده نمائید. این بهترین روش در واگذاری کارهاست تا بتوانید از تواناییهای هر فرد حداکثر استفاده را ببرید. حتی میتوانید افرادی که مهارتهای مشابه و قابل قبولی دارند را در یک گروه کاری قرار دهید.
برای مدیریت بهتر از برگزاری جلسات یک به یک با افراد غافل نشوید
جلسات تکبهتک و منظم برای مدیریت بهتر افراد لازم و ضروریست. این جلسات می توانند با اهداف مختلفی برگزار شوند:
ارائه بازخورد درباره کارایی افراد
مرور برنامههای هفته یا ماه گذشته شامل؛ کارهایی که بهدرستی تکمیل شدند و کارهایی که با کمبودهایی مواجه بودند. از طرفی، کارهایی که در هفته یا ماه آتی باید بهبود یابند و اینکه کارکنان چطور باید به پیشرفت موردنظر دست پیدا کنند.
مشخص نمودن اهداف جلسه بعدی
تعیین وظایف هفته آتی و نتایجی که باید حاصل شود، یکی دیگر از موضوع های مهم در جلسات یک به یک است. برای مدیریت افراد در محل کار، بهتراست مسائل و مشکلات کارمندان را درک کنید.
شاید به دلیل مشغله های زیاد در طی مسیر در دسترس نباشید، پس بهترین راه برای اینکه مسائل و مشکلات کارکنان را درک کنید، گوش دادن به آنها در همین جلسات هفتگی ماهانه باشد.
کشف ایدهها
کارمندان دوست دارند با شغل و سازمان خود احساس همراهی و مشارکت کنند. بدون استثنا، مدیریت ضعیف اولین فاکتوریست که باعث ترک کار کارمندان خواهد شد که معمولاً از نادیده گرفتن افراد ناشی میشود.
ایجاد انگیزه
بهترین مدیران همان هایی هستند که روشهایی عالی را برای ایجاد انگیزه در کارکنان مییابند. می توانید از این جلسات برای یافتن عوامل انگیزاننده کارکنان استفاده کنید.
در دسترس بودن
جدا کردن شدن شما از افراد تیم می تواند یکی دیر از آفت های مدیریت افراد در محیط کار باشد. بعضی مواقع آنقدر شرایط محل کار پیچیده میشود که احتمالا ترجیح میدهید که خودتان را از کارمندانتان دور کرده تا بتوانید به مدیریت کارها ادامه دهید بهخصوص در زمانهایی که با حجم کاری زیادی مواجه میشوید.
اگر اعضای تیم مدیرشان را نبینند یا مدیر دائما در دسترس نباشد، بهنوعی بی قانونی در سازمان ایجاد میشود که اصلاً به نفع کسب و کار شما نیست. همیشه در کنار تیمتان باشید و حتی کسانی که بهصورت دورکاری فعالیت میکنند هم باید حضور شمارا حس کنند. اگرچند شیفت کاری در سازمان دارید حتماً به طور منظم به همه آنها نظارت کنید.
ثبت فعالیت کارمندان
کارایی کسب و کار شما بهطور منظم از کارایی تیمتان ناشی میشود، پس اطمینان حاصل کنیدکه موضوعات و امور جاری سازمان را ثبت و نگهداری میکنید. این موضوع زمانی اهمیت مییابد که مسائل مهم پیش میآیند و چگونگی برخورد شما با آن مشکلات میتواند در آینده به شما کمک کند.
پاداش بدهید
یکی دیگر از تکنیک های مدیریت افراد که به شدت کاربردی و اثرگذار است، پاداش به کارکنان است. منظور از پاداش صرفاً پول نیست. اگرچه پول میتواند برای اکثر افراد جالب باشد اما یک عامل انگیزاننده برای افزایش کارایی نیست(حداقل در بلندمدت نیست). شناخت درست پرسنلتان و در نظر گرفتن پاداشهای مناسب میتواند مؤثرتر باشد. یکی از پاداشهای غیر نقدی اما جذاب می تواند، دادن یک روز مرخصی تشویقی باشد. پاداشها را بهطور منظم اعطا کرده و سعی کنید قابل دستیابی باشند. وقتی پاداشی میدهید اجازه دهید دیگر کارکنان هم از این پاداش و علت اعطای آن آگاه شوند تا انگیزه آنها هم برای فعالیت بیشتر بالا برود.
مربی گری را یاد بگیرید.
در مدیریت افراد در محل کار، برخی مواقع باید رفتار کارمندان را نیز اصلاح نمایید. به آنها نحوه صحیح انجام کار را گوشزد کرده و سعی کنید این کار را نیز بهدرستی انجام دهید. اگر در انجام این کار موفق باشید به نتایجی که مورد انتظارتان است، دست پیدا میکنید و اگر نتوانید از عهده هدایت و آموزش افراد برآیید، به اهداف مورد نظرتان نمیرسید.